Tiny Houses – Stjärnsund

Vi håller kurser i tiny house bygge i Stjärnsund, Södra Dalarna. Vi har en verkstad där vi kan bygga på upp till 3 hus samtidigt.

Vi går igenom ritningar, materialval, verktyg, mm. Vi bygger gärna med billiga, återvunna, lokala, egengjorda och även konventionella material… Här handlar det om “learning by doing”. I våra kurser får du hålla i verktygen och använda dem. Vid kursens slut hoppas vi att du fått tillräckligt med prova-på erfarenhet att du själv vågar bygga något eget.

Under en “del 1 kurs” är målet att genomföra följande så långt vi hinner:
– få upp stommen/ramverket
– börja isolera
– hänga fönster och dörr
– klä med panel ut och invändigt
– få på första takskyddslagret

Husen byggs oftast på ett vagnsunderrede på mellan 8 – 30 kvm.

I Stjärnsund finns det även ett antal vagnsbyggen som brukas på olika sätt, samt några som är under uppbyggnad just nu. Ni får även besöka några vagnar som är bebodda och se hur ett liv i tiny house kan se ut på riktigt.

Vill du vara med på väntelista inför kommande kurser?

Vi bygger hus på hjul enligt dina önskemål. Allt från 8 kvm – 30 kvm. Priserna varierar beroende på många faktorer, t. ex. storlek, typ av underrede, isolering, materialval, mm. Vi har vanligtvis leveranstider på 3 – 4 månader. Om du väljer att bygga ett större och mer intrikat hus med många detaljer kan leveranstiden bli längre.

Prisexempel

  • Oinrett hus på 15 kvm från 250.000 kr.
  • Nyckelfärdigt hus på 15 kvm från 400.000 kr.

Materialval

För oss är det viktigt att använda så mycket lokala, förnybara samt människo- och miljövänliga material som möjligt. Vi tar ofta ner egna träd ur plockhuggen skog, sågar upp virke själva, isolerar med lokalproducerad fårull och vi använder återbruksbara material i den mån det går utan att kompromissa på slutproduktens kvalité.

Våra hus “andas”. Vi bygger diffusionsöppna hus som ger en naturlig och hälsosam miljö att vistas i.

Hur går det till?

  1. Kontakta oss på kontakt@roxproductions.se med dina idéer och önskemål.
  2. Vi bollar tillbaka frågor och utvecklar ditt hus tillsammans för att sedan komma fram till en prisidé.
  3. Om du väljer att fortsätta tar vi personlig kontakt via telefon och börjar med en första enklare ritning av huset.
  4. Sedan skriver vi ett kontrakt och kommer fram till en betalningslösning som alla blir nöjda med. Det går bra att dela upp betalningen i flera delar och efter de olika byggfaserna.
  5. När kontraktet är skrivet gör vi den slutgiltiga designen och påbörjar byggprocessen.
  6. Du är välkommen att vara med när som helst under bygget och även att hjälpa till med olika steg om du önskar.
  7. Vi hör av oss när bygget börjar bli färdigt och bestämmer lämplig tid för upphämtning.

Vi lägger mycket kärlek på våra byggen och hoppas du kommer trivas med den minimalistiska och billigare livsstilen som ett liv med tiny house erbjuder.

Vill du hålla en egen kurs där du bygger ett eget hus på hjul? Vi kan hjälpa er hålla kursen och vara handledare under 5 dagar. Vill du veta mer kan du ta kontakt med oss på tiny@roxproductions.se.